Vi har haft förmånen att agera flyttfirma i Malmö i över 30 år. Det var i Malmö allting startade. Även om vi idag utför flyttar inom hela Sverige så finns det alltid en särskild plats för Malmö. Här ska vi göra vårt bästa för att bryta ner det som gör Malmö speciellt för oss som flyttfirma och för dig som ska flytta hit.

Malmö: En kompakt storstad

De flesta vet att Malmö är Sveriges tredje största stad. Men få har kanske koll på att det är Sveriges mest folktäta stad, Till och med över Stockholm. I praktiken betyder det en stad med små avstånd till allt men också mycket rörelse och liv. Detta påverkar ju såklart en flytt. Korta avstånd kan bli långa väntetider när man tar köer, ombyggnader och gågator i beaktning. Ofta är man väldigt behjälpt av att ta reda på vad som gäller på gatorna runt sin adress i god tid innan flytten. Eller att se till att välja en flyttfirma med flera års erfarenhet av att navigera Malmö. Då kommer flytten flyta på bra oavsett om man ska till Gamla väster eller Västra Hamnen, Möllan eller Limhamn.

Förvaring och Magasinering i Malmö

Vill man välja till förvaring eller magasinering till sin flytt så kan det vara bra att veta var ens bohag kommer förvaras. Det finns flera magasinföretag runt om Malmö. Många flyttfirmor erbjuder också förvaring och magasinering. Väljer man en flyttfirma med bas utanför Malmö så kan detta dock leda till längre körsträckor vid intag och uttag från magasinet. Kolla över dina valmöjligheter och se vad som kommer passa dig bäst. Här har du vad vi kan erbjuda!

Ett stenkast från Danmark

En sak som gör Malmö något säregen som svensk stad är dess närhet till ett annat land. Bara en biltur över bron ligger Köpenhamn. Detta leder såklart också till att en hel del väljer att jobba eller bosätta sig i den andra staden. En flytt från Köpenhamn till Malmö kommer med lite andra förutsättningar än en vanlig inrikes flytt. Men som flyttfirma med flera år i Malmö så kommer man också ha en hel del erfarenhet av Köpenhamn och vad en flytt mellan städerna betyder. Det viktigaste att ha koll på som kund vid en sådan flytt är huruvida du har rätt till RUT-avdrag eller inte. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

Avslutningsvis: Malmö välkomnar dig

När du flyttar till Malmö så kan en professionell och pålitlig flyttfirma göra processen enklare och smidigare. Vi finns här och vill mer än gärna hjälpa dig! Men oavsett hur du väljer att flytta till Malmö så är det en stad med mycket att erbjuda. Med mångfald, grönområden, cykelvänlighet, innovativitet och närhet till havet så är vi säkra på att du kommer trivas i Malmö lika bra som vi gör!

Vi gör det enkelt att flytta