Att flytta är en mångsidig process och ibland krävs det mer än bara att transportera dina ägodelar från punkt A till punkt B. För att göra din flytt så smidig och bekymmersfri som möjligt kan det vara klokt att överväga de olika extratjänster som en professionell flyttfirma kan erbjuda. Här är en översikt över några av de tjänster som kan göra hela skillnaden i din flyttupplevelse.

Extratjänster

1. Flyttstädning:

Att lämna den gamla bostaden i nyskick kan vara en stressande uppgift. Därför erbjuder flera flyttfirmor städtjänster för att lämna ditt gamla hem i perfekt skick.
Du kan läsa mer om Möbelkillarnas Städtjänster här

2. Packning:

En flytt innebär mer än bara att lasta och lossa. En flyttfirma erbjuder oftast professionell packning för att säkerställa att dina ägodelar är korrekt och säkert förpackade. Därav sparar du inte bara tid utan minimerar också risken för skador under transport samt ser till att ditt packade gods täcks av försäkringen.

3. Flyttkartonger och förpackningsmaterial:

Väljer du att packa själv så kan du i flesta fall köpa eller hyra flyttkartonger och annat förpackningsmaterial direkt från flyttfirman. Följden blir att det sparar dig från att jaga efter material på egen hand och underlättar processen. Dessutom vet att du får ordentliga flyttlådor och annat material av professionell kvalitet.

4. Uppackning:

För att göra det ännu enklare för dig kan din flyttfirma erbjuda uppackningstjänst. Efter att dina ägodelar har anlänt till din nya bostad kan erfarna packare hjälpa dig att snabbt och organiserat packa upp dina kartonger. Detta sparar dig tid och möda samt ser till att du blir av med alla tomkartonger direkt efter flytten.

5. Tillfällig förvaring och magasinering:

Om det uppstår en fördröjning mellan din utflyttning och inflyttning kan det vara praktiskt med tillfällig förvaring av dina ägodelar. Därav har en del flyttfirmor tillgång till egna magasin och erbjuder säker och bekväm förvaring som en extra tjänst. Har du saker som inte får plats kan även de magasineras i längre perioder.
Här finns mer information om Möbelkillarnas megasinlösningar

6. Möbelmontering och demontering:

Montering och demontering av möbler kan vara en knepig och tidskrävande process. Som flyttfirma anställer man ofta skickliga hantverkare och har tillgång till rätt verktyg för att hjälpa till med att ta isär och sätta ihop möbler. Detta leder till sparad tid och ansträngning för dig.

7. Tippkörning:

En annan tjänst man som flyttfirma erbjuder är tippkörning. De hanterar bortforsling och deponering av överblivet material och sopor efter flytten. Men även alternativ för dig som vill göra dig av med delar av ditt bohag.

8. Specialtransport för ömtåliga föremål:

Om du har värdefulla, ömtåliga eller ovanliga föremål kan en flyttfirma med specialisering inom detta område vara avgörande. De har erfarenhet och den nödvändiga utrustningen för att transportera dessa föremål på ett säkert sätt. Se alltid till att ge flyttfirman den information de behöver för att sätta rätt manskap med rätt verktyg på jobbet.

För att sammanfatta så kan vara väl värt investeringen att ta hjälp av dessa extratjänster för att göra hela flyttprocessen mycket smidigare. Innan du väljer en flyttfirma, se till att klargöra vilka tjänster du är ute efter så de kan skräddarsy sina tjänster för att passa dina specifika behov. Med rätt hjälp kan du inte bara spara tid utan också minska stressen och osäkerheten som ofta följer med en flytt.

Du kan alltid kolla in våra flyttpaket där man kan lägga till packning redan i bokningen eller boka ett ”VIP-Paket för att få både packning och städning inkluderat. Annars kan du så klart ringa in till våra säljare för att få en bild hur vi kan hjälpa dig med alla ovanstående extratjänster!

Vi gör det enkelt att flytta!