Ofta innebär en flytt att man måste prioritera om bland sina ägodelar och ibland får inte allt plats i ens nya bostad. För att underlätta övergången och säkerställa att dina ägodelar är i tryggt förvar kan magasinering vara en klok och praktisk lösning. Här är några viktiga saker att tänka på när du överväger magasinering under din flytt:

Förbered dig grundligt

Innan du börjar packa för magasinering, se till att du har noggrant gått igenom alla dina ägodelar. Donera eller sälj det du inte längre behöver och organisera det som ska magasineras. En ordentlig förberedelse minskar risken för onödiga utgifter och besvär senare.

Välj rätt typ av lagring

Det finns olika typer av förvaringsalternativ Traditionella förråd och magasinboxar. Det finns fördelar med båda. På Möbelkillarna erbjuder vi magasinboxar. Det betyder att vi ofta kan ge förmånliga priser men du som kund har mer begränsad tillgång.

Packa smart

Använd robusta lådor och förse dem med förstärkningstejp för att säkra dina ägodelar. Placera tunga föremål i botten och lätta föremål ovanpå. Förvara möbler med omsorgsfullt använda möbelskydd och täckande material för att förhindra repor och skador. Möbelkillarna kan både hjälpa dig att packa eller att leverera professionellt material till dig. Du kan såklart också fråga våra säljare vilka tjänster som passar ditt behov bäst.

Inventera dina tillhörigheter

Skapa en detaljerad inventarieförteckning över alla föremål du magasinerar. Detta kommer att hjälpa dig att hålla reda på dina ägodelar och underlätta återhämtning när det är dags att flytta ut dem från förvaringen.

Försäkra dina tillhörigheter

Kontrollera om din nuvarande försäkring täcker ägodelar under förvaring. Om inte, överväg att skaffa en magasineringsspecifik försäkring för extra skydd. Olyckor kan inträffa, och att ha en försäkring ger dig lugn och säkerhet.

Säkerhet först

Välj en pålitlig magasineringsanläggning med adekvat säkerhet. Kameraövervakning, säkra lås och larm är alla faktorer som bör övervägas för att skydda dina ägodelar.

Skapa en åtkomstplan

Fundera över hur ofta du behöver åtkomst till dina ägodelar. Planerar du vidare att hämta saker regelbundet så se till att de är lättillgängliga. Om de dock ska förbli orörda under hela perioden, kan du placera dem längst bak i förvaringsutrymmet. På Möbelkillarna så hjälper det oss även i organiseringen av våra boxar och i vilken rad ditt magasin placeras.

Etikettera tydligt

Märk varje låda tydligt med innehållet och vilket rum det hör till. Därav blir det enkelt att hitta specifika föremål när du behöver dem och underlättar även packningen i ditt nya hem.

Planera för återhämtning

Innan du magasinerar, ha en tydlig plan för när och hur du ska återhämta dina ägodelar. Vill du ha flytthjälp för att få ut ditt magasin så kan flyttfirman behöva lite tid för att administrera ditt uttag.

Magasinbox för Magasinering Möbelkillarna

Sammanfattningsvis så kan du genom att noga tänka igenom dessa aspekter göra magasineringen under din flytt så smidig och bekymmersfri som möjligt. Det är investeringen i tid och tanke som verkligen betalar sig när du når ditt nya hem och finner dina ägodelar i lika gott skick som när du magasinerade dem.

Vi gör det enkelt att flytta!