Flytta är alltid en utmaning och desto större städerna blir desto större blir ofta utmaningarna. Som Sveriges 9e största stad så är Helsingborg såklart inget undantag. Men har man, som vi har, en lång erfarenhet som flyttfirma i Helsingborg och ett fyrsiffrigt antal utförda flyttar i staden så sitter man inne på en del kunskap som kommer göra att er flytt flyter på precis lika bra som vilken flytt som helst.

Helsingborg: Sveriges äldsta gågata. Nästan.

Helsingborg är inte bara en stor stad men också en gammal stad. Mer exakt Sveriges fjärde äldsta stad. Bland annat så var Kullgatan år 1961 två månader från att bli Sveriges första gågata. Istället får den titulera sig ” första permanenta gågata i existerande stadsmiljö”. Och det är inte fy skam det heller! Allt detta leder inte bara till en vacker stad att utforska men också en intressant stad ut flyttperspektiv. Helsingborg präglas ännu idag av den fina Kullagatan och en i övrigt hyfsat bilfri stadskärna. En gammal stad med gamla gator betyder mycket kullersten och en del trånga eller oframkomliga gator, framförallt centralt. Var redo att planera lite extra och se till att ha koll på parkeringstillstånd och eventuella gångavstånd till er bostad för att flyttdagen ska bli så smidig som möjligt!

Packa på ett säkert sätt

Kullersten kan även leda till en lite ojämnare körning. Det är därför av vikt att packa sina saker rätt. Framförallt sitt porslin. En minnesregel för tallrikarna är att packa sin kartong som man lastar en diskmaskin. Tallrikar står på högkant så att de inte hoppar mot varandra under färden. Glas kan sedan läggas ner bredvid. Kom också ihåg att packa in allt i makulaturpapper. Tidningspapper är bra för att förmedla nyheter. Men inte lika bra att slå in sitt porslin i. Vill ni undvika att diska trycksvärta så föreslår vi makulaturpapper.
Det lättaste är annars att anlita en flyttfirma från Helsingborg för packningen så är ni garanterade killar kom är proffs på packning och använder det bästa materialet på flyttmarknaden. Plus nya bilar med fjädring som klarar av även den kullrigaste av kullerstenar.

Lokal städfirma

Ytterligare en del av flytten som kanske sker lite som en eftertanke är städningen. Den läggs ofta i ”det tar vi hand om senare”-högen och dyker sedan upp igen som en ovälkommen påminnelse dagarna innan flytt. Med vår storlek så kan vi ha städare som utgår från flera områden i Skåne. Så klart även Helsingborg! Det möjliggör snabbare planering för att kunna hjälpa er så snart behovet uppstår och snabbare hjälp om någon del av städningen inte skulle gå igenom besiktningen. Klicka här för att se våra priser!

Slutligen, Njut

När du gått igenom hela processen, med eller utan flyttfirma, så återstår bara det sista. Att njuta! En flytt är en stor händelse så sitt ner och avnjut något gott. Låt kanske till och med din flyttfirma ta hand om uppackningen medan du kan börja planera när ni ska se Sofiero slott, ta något att äta vid Norra Hamnen eller när ni ska ”Tura” på sundet. Oavsett vad så se till att njuta av Helsingborg, Sundets Pärla.

Vi gör det enkelt att flytta