Ska man flytta allt själv? Ta hjälp av kompisarna? Anlita en flyttfirma?
Och i så fall, vad kostar det?

Att flytta kan vara en spännande resa. Men frågorna är ofta många och en av de första som dyker upp är vad det faktiskt kostar att flytta.

Svaret är såklart inte helt enkelt då det är flera variabler som påverkar. Dock så finns det vissa punkter man kan kolla på för att få en bättre uppfattning om var kostnaden kommer landa.
Vi på Möbelkillarna förstår vikten av att göra flytten smidig och av att du som kund ska kunna få en enkel och rättvisande bild av kostnaden. Här är en guide som hjälper dig att förstå vad som påverkar kostnaderna. Även lite tips för att få ut mesta möjliga av din flyttbudget.

flyttbar från Flyttfirma Möbelkillarna

Kostnadsvariabler

1. Volymen

Det lättaste att börja kolla på är hur mycket som ska flyttas. Detta är den aspekt som absolut mest påverkar priset. Framförallt när det gäller lokala flyttar. Dock är det svårt att hänga med när flyttfirmorna börjar prata om volym och kubikmeter. Som privatperson tänker man sällan på sitt bohag i form av kubikmeter. Man kan hitta bra kubikräknare online och man vill ha bättre koll. Här på Möbelkillarna har vi dock valt att basera våra priser på kvadratmeter. Detta underlättar för er som kund att ha rätt information.

2. Avståndet

Ju längre avstånd desto mer kan det påverka kostnaderna. Vissa företag tar ut en fast avgift medan andra tar en löpande km-kostnad. Detta blir såklart ännu viktigare att ha koll på vid längre flyttar. Därför har vi på Möbelkillarna valt att alltid baka in körningen i priset så ni som kund inte får några överraskningar.

3. Tilläggstjänster

Om du behöver extra tjänster som packning, montering och demontering av möbler eller förvaring, kan detta öka kostnaderna. Var tydlig med vilka tjänster du vill ha och förväntar dig redan från början så kommer du få en rättvisare prisbild redan från början.

4. Tid på året

Många flyttfirmor tar ett högre pris vissa perioder, som helger och sommarmånader, på grund av högre efterfrågan på flytthjälp. Att boka i god tid kan hjälpa dig att säkra en bättre affär. Bokar du hos oss har du alltid ett avbokningsskydd inkluderat vilket betyder att du kan boka långt i förväg utan någon risk.

Flyttfirma Möbelkillarnas Garanti

Tips för att spara pengar på din flytt

1. Var ute i god tid

Att boka din flytt i förväg kan ge dig bättre priser och fler tillgängliga datum.

2. Packa själv

Om du har tid och energi kan du spara pengar genom att packa dina egna saker. De flesta flyttfirmor är behjälpliga med packtips, men kom ihåg att försäkringen oftast inte täcker det som du själv har packat, eftersom man inte kan veta i vilket skick sakerna var när de packades ner.

3. Förbered väl

Ju bättre förberett allt är desto lättare är det att undvika stora flaskhalsar som kan sluka hela flyttdagen och leda till extrakostnader. Se till att hissen är tillgänglig och tillräckligt stor. Kontrollera att det går att parkera nära entrén och överväg att skaffa parkeringstillstånd om detta kan behövas. Ställ packade kartonger 3 i höjd och nära din ytterdörr. Fråga gärna din flyttfirma vad ni kan göra för att dagen ska bli så smidig som möjligt.

Flyttkille från flyttfirma Möbelkillarna

Välj en pålitlig flyttfirma

Den kanske viktigaste punkten är att välja en pålitlig flyttfirma. Vi på Möbelkillarna har funnits i 33 år och förstår vikten av pålitliga flyttlösningar och tydliga priser. Ofta får vi höra om kunder som fått ett pris i offerten men som sedan fått betala för startavgifter, biltillägg, eller liknande gömda kostnader. Därför har vi på Möbelkillarna valt att paketera våra flyttar i tydliga flyttpaket.

Du får gärna gå in och kolla på de olika paketen och hitta det som passar dig bäst. Har du några frågor och funderingar så är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig att göra din flytt till en smidig och positiv upplevelse. Med vårt engagemang för kvalitet och professionalism kan du känna dig trygg i att vi tar hand om varje detalj av din flytt.

Här hittar du våra flyttpaket!

Vi gör det enkelt att flytta