Att flytta till ett nytt hem innebär ofta en lång lista av uppgifter och ansvar. Att fixa själva flytten råkar ofta bli en av de sista sakerna man tänker på. Flyttstädningen blir då ofta ännu mer av en eftertanke. Men att i god tid överväga om du vill städa själv eller anlita någon kan vara väl värt det för att slippa den plötsliga stressen som kan uppstå. Här är några viktiga punkter att tänka på för att säkerställa att din flyttstädning går smidigt:

1. Börja i god tid:

Oavsett om du tänkt städa själv eller anlita en städfirma så kan det leda till onödig stress om man väntar till sista minuten. Ha koll på överlämningsdatumet och se till att ha tid till städning dagarna runt överlämningen. Planera gärna för några timmar mer än du tror det kan komma att behövas. Om en flyttfirma utför din flyttstädning så kräver det lite mindre planering. Men se ändå till att ha någon dag tillgänglig för att släppa in städlaget eller för eventuell nyckelöverlämning innan städningen. Tänk även på att leta fram nycklar till förråd, garage och eventuellt fönster om du har 3-glasfönster som är öppningsbara för att komma åt mittenfönstret.

2. Ta hjälp av en professionell städfirma:

Om tid och budget tillåter så kan det vara bra att överväga att anlita professionell städhjälp. De har erfarenhet av flyttstädning och vet vad som krävs för att uppfylla standarderna. Därför kan de minska bördan av att göra allt själv och ge dig tid att fokusera på andra aspekter av flytten. Vi på Möbelkillarna erbjuder även en städgaranti fram till 3 dagar efter städningen där vi kommer ut och fixar det som eventuellt blivit fel i städningen. Därav kan du som kund vara lugn att hela städningen kommer vara av god kvalitet. Här hittar du Möbelkillarnas priser.

3. Följ en checklista för städning:

Skapa en detaljerad städlista för varje rum. Se till att du inte missar något. Det kan inkludera dammsugning, fönsterputsning, rengöring av vitvaror, avtorkning av ytor och mycket mer. Att ha en strukturerad plan hjälper dig att vara effektiv och försäkrar att varje del av hemmet blir ordentligt städat. Här kan du hitta den checklista vi på Möbelkillarna följer vid varje städning. Den är baserad på Mäklarsamfundets riktlinjer och täcker allt det som förväntas vid en flyttstädning.

4. Kontrollera eventuella krav från hyresvärden:

Om du flyttar från en hyresbostad bör du kontrollera eventuella specifika krav från hyresvärden. Vissa kan ha strikta regler om hur städningen ska utföras och vilka områden som måste fokuseras på. Vissa har även krav som går utöver Mäklarsamfundets riktlinjer. Om du planerar att anlita en städfirma så är det därför bra att nämna dessa extra krav för att städfirman ska kunna hitta en lösning åt dig.

5. Använd rätt städutrustning och produkter:

För att få bästa resultat är det viktigt att använda rätt städutrustning och rengöringsprodukter. Var noga med att ha tillgång till dammsugare, mopp, rengöringsmedel och andra nödvändiga verktyg. Om du använder professionell städhjälp, kontrollera att de har rätt utrustning. Anlitar du Möbelkillarna så kommer vi ut med all den utrustning som behövs!

6. Se till att inventarier är borta:

Innan du börjar städa, se till att alla möbler och personliga ägodelar har tagits bort. Detta gör inte bara städningen enklare utan minskar också risken för skador på dina tillhörigheter. Detta gäller framförallt om du ska använda en städfirma för din flyttstädning då de inte kommer flytta runt dina möbler för att komma åt.

7. Frosta av kylskåp och frys:

Oavsett om du städar själv eller anlitar någon för din flyttstädning så behöver du frosta av ditt kylskåp och din frys. Gör detta i god tid innan du påbörjar flyttstädningen eftersom momentet ofta tar några timmar. Skydda golvet noga med plast, handdukar och ett kärl som samlar upp vattnet. Rengöring av vattenlås ingår inte heller i de traditionella uppgifterna för en städfirma. Detta kan också ta ett tag att göra så planera i god tid eller anlita en rörmokare i god tid innan flyttstädningen.

Flyttstäd Möbelkillarna

Att ge dig själv tillräckligt med tid och resurser för flyttstädningen kommer inte bara att hjälpa dig att undvika onödig stress utan också se till att du lämnar ditt gamla hem i toppskick. Vidare kan du följa dessa steg för att göra övergången till ditt nya hem så smidig som möjligt.
Lycka till!

 

Vi gör det enkelt att flytta! (Och städa) 😉