Vår Historia

Möbelkillarna grundades 1990 av Mikael Klausen.

Micke arbetade med att sälja amerikanska dammsugare (Kirby) som faktiskt hade en strålkastare monterad framtill så att man kunde se i hörnor och under sängar. Vid en demonstration av produkten åt en man som ägde ett flyttföretag, så blev han erbjuden att kontakta mannen när han hade tröttnat på att sälja dessa ”fantastiska” maskiner. Efter ytterligare ett par svåra månader så bestämde han sig för att ta den här mannen på orden och kontakta honom.

Micke ringde till mannen, som erbjöd honom att att komma till hans kontor klockan 7.00 dagen därpå! Micke tog honom på orden igen, och infann sig på mannens kontor för vad han trodde var en anställningsintervju på utsatt tid. Till sin stora förvåning så blev han ombedd att byta om till arbetskläder och åka ut på ett uppdrag! Det visade sig att han fick sitt första ”test”, ‐och blev av mannen utsedd till arbetsledare för ett Team med 10 man. Arbetet var att utföra ett monterings uppdrag av kontorsmöbler till ett nybyggt kontor, där ett 4 företag, Biblioteks Tjänst (BTJ) i Lund skulle flytta in. Byggnaden som ligger utmed en av infarterna i Lund är byggt som ett fartyg! Normalt vid nybyggnation, är att fastigheten inte är färdigställd och där sprang byggare, målare och elektriker överallt. Det visade sig bli en ganska krävande utmaning då där stod en långtradare full med platta paketer innehållande kontorsmöbler, och det gick knappt att sig in i huset! Efter cirka två veckor och en långtradare om dagen så stod samtliga kontorsmöbler på plats och uppdraget var avslutat.

Micke fick då erbjudande om en fast anställning som Chefsmontör av sin chef och tackade ja! Efter cirka ett års arbete blev han erbjuden en position som Chef hos ”kontorsmöbel leverantören” för produktionen och lagret. Micke kom på en idé, och erbjöd istället att starta eget och ta hand om hela deras leverans, monterings och lagerverksamhet. Platschefen måste ha gillat Micke och hans idé, för han tackade ja!

Detta var en kort berättelse om hur Möbelkillarna startades! Idag är detta historia och vi har växt ordentligt, och är idag ett av de 10 största flyttföretagen i Sverige. Visst är vi stolta över detta faktum att det har gått så bra som det har gjort, men det som verkligen betyder något är det faktum att vi älskar vad vi gör och har ett fantastiskt Team av motiverade och troligtvis de bästa medarbetarna i branschen, men det låter vi dig avgöra…

”Vi nöjer oss inte med att vara medelmåttiga, vi vill ha de mest nöjda kunderna!”

-Mikael Klausen